PREVENTIEACTIE “GEDROGEERD EN DAN? “

27/04/2018

Op donderdag 26 april jl. heeft er tijdens het Kingsnight Festival Enschede een geheime preventieactiviteit van het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente plaatsgevonden.

Deze preventieactiviteit was bedoeld jongeren bewust te maken van de risico’s gedrogeerd te worden tijdens het uitgaan en de kans op misbruik door o.a. loverboys. Helaas horen wij namelijk steeds vaker van slachtoffers dat loverboys drogeren om meiden en jongens snel tot slachtoffer te maken.

Preventiewerkers van het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente  waren deze avond actief en probeerden jongeren munten in hun glazen te gooien. Op de munten stond de tekst “gedrogeerd en dan?”

De reactie van de jongere werd afgewacht en vervolgens gaf de preventiewerker aan dat het om een actie ging  gericht op het vergroten van eigen veiligheid tijdens het uitgaan en het belang daarvan. Jongeren werd de vraag gesteld of zij weten wat de risico’s van drogeren zijn. Er werden vragen gesteld als hoe denk je na over je eigen veiligheid tijdens het uitgaan.  Wat doe je om je eigen veiligheid te regelen? Wie haalt het drinken? Jij en je vrienden? Neem je drankjes aan van mensen die je niet kent? Laat je je glas onbeheerd achter?  Letten jij en je vrienden op elkaar? Of ga je vaak alleen uit? Samen uit, samen thuis?

Zie onderstaande link voor een filmpje waarin te zien is hoe makkelijk drogeren kan plaatsvinden.

https://www.cosmopolitan.com/nl/lifestyle/a19718169/gedrogeerd-tijdens-een-festival-video/

Op deze manier hopen wij een bijdrage geleverd te hebben aan meer weerbaarheid van jongeren  tijdens het uitgaan!

Het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente is een samenwerking van verschillende organisatie in Twente, zoals Gemeente Enschede, wijkteams Enschede, Ambiq, Jarabee, Tactus, Politie, Alifa en Comensha.

 

Meer informatie over de actie kunt u teruglezen op:

https://www.enschede.nl/nieuws/gedrogeerd-en-dan

http://m.rtvoost.nl/nieuws/290921/jongeren-op-kingsnight-festival-enschede-gedrogeerd